Kassenbouw informatie

Hét agrarisch platvorm voor de groei en ontwikkeling van duurzame en toekomstgerichte landbouwbedrijven en tuinbouwbedrijven, wereldwijd

Ja, ik wil ook graag up-to-date informatie ontvangen voor mijn investeringsbeslissingen:


WAT WIJ DOEN

Tuinbouw en de toekomst, tuinbouw heeft de toekomst. De vraag naar kwalitatief goed en gezond voedsel groeit snel als gevolg van de bevolkingstoename en een veranderende vraag. Volgens verwachting is een verdubbeling van de voedselproductie tegen 2050 noodzakelijk. Efficiënte en duurzame voedselproductie op locatie is daarin essentieel. Kassen zijn per definitie duurzaam. De rol van de bedekte tuinbouw in de voedselvoorziening van de toekomst wordt dan ook gigantisch; in veel landen is de tuinbouwproductie prioriteit en belangrijk om de voedselproductie te verhogen en te verbeteren.

Tuinbouw en de toekomst, tuinbouw heeft de toekomst. De vraag naar kwalitatief goed en gezond voedsel groeit snel als gevolg van de bevolkingstoename en een veranderende vraag. Volgens verwachting is een verdubbeling van de voedselproductie tegen 2050 noodzakelijk.
Efficiënte en duurzame voedselproductie op locatie is daarin essentieel. Kassen zijn per definitie duurzaam. De rol van de bedekte tuinbouw in de voedselvoorziening van de toekomst wordt dan ook gigantisch; in veel landen is de tuinbouwproductie prioriteit en belangrijk om de voedselproductie te verhogen en te verbeteren. 

Nederland is van oudsher een voorloper op het gebied van kassenbouw en internationaal marktleider. Dit komt mede door samenwerking en de open kennisuitwisseling tussen het tuinbouwbedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid enerzijds en de internationale tuinbouwbedrijven welke investeringsplannen hebben voor nieuwbouw, uitbreiding of renovatie van hun kassen of folietunnels. Denk hierbij aan recente, professionele informatie bij keuzes voor kasconstructies, teelttechnieken (o.a. substraat, waterkwaliteit, bemesting (ook CO2), biologische bestrijding) en klimaatbeheersing (ventilatie/verwarming, scherming, assimilatiebelichting), voedselkwaliteit en voedselveiligheid, automatisering, logistiek, training, etc.

investerings- plannen

Uw bedrijf of organisatie heeft investerings- plannen in de komende 1-2 jaar in nieuwe agri-technologie

up-to-date

U wilt up-to-date informatie ontvangen, als ondersteuning bij het nemen van uw investeringsbeslissingen

Professionele leveranciers

Wij selecteren voor u de juiste, professionele leveranciers en zonder verplichtingen of kosten

ONZE KLANTEN

Sulaiman, Sri-Lanka (Ceylon)

Voor de juiste kwaliteit van de theebladeren is een niet te snelle, doch regelmatige groei van groot belang.
Theeplantages gaan lang mee, wel 30-50 jaar. Daarom is aandacht voor de bemesting belangrijk, maar ook een regelmatige vochtvoorziening.
BuildaGreatFarm heeft ons geholpen aan bruikbare informatie en contacten over bodemverbetering en organische meststoffen, want op dit gebied zijn voor ons interessante nieuwe producten op de markt. Ook gaan wij binnen 1-2 jaar investeren in een irrigatie- of beregeningssysteem voor de thee -en groenteplantages. Want ook wij merken hier effecten van klimaatverandering.

- Agrariër

Rick, Noord-Amerika (Californië)

Op ons bedrijf telen wij meerdere bladgroenten (sla, ijsbergsla, spinazie), wortelen en steeds meer koolsoorten. De markt vraagt er om; bloemkool, boerenkool, witte kool, het zijn gezonde groenten voor de mens.
Alleen wisten wij nog weinig over de teelttechnieken en over de optimale opslag en bewaring van koolsoorten. Koelcellen voor de bewaring van koolsoorten gaan er zeker komen, want een gespreide afzet betekent minder risico.

- Agrariër

Dave, Canada

Graan (tarwe en maïs) zijn op ons bedrijf en hier in het gebied de hoofdgewassen. Daarnaast telen wij ook enkele groentegewassen, voornamelijk sla. Bij de beregening is de kwaliteit van het water een probleem en dat gebeurt regelmatig. Via BuildaGreatFarm zijn wij eenvoudig in contact gekomen met gespecialiseerde firma`s op dit gebied. Bedankt!

- Agrariër

Yoeri, Oekraïne

Wij verbouwen op ons bedrijf diverse groenten, aardappelen en maïs en koolzaad in de vollegrond. Omdat de vraag naar locale groenten ook buiten het teeltseizoen voor ons interessant is zijn wij van plan om te starten met teelt in kassen. Om te beginnen 15.000 m2 vanaf volgend seizoen.
Ook zijn wij ons aan het informeren op biologische productie van groenten voor export naar de EU.

- Agrariër